Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

BIST 100 Endeksi Öğle Saatlerinde Değer Kaybetti

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket etti. Saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 9,57 puan ve yüzde 0,1 azalışla 9.481,33 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 35,2 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 1,05 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,75 değer kazandı.

Sektör endekslerine bakıldığında, en çok kazandıran yüzde 6,25 ile finansal kiralama faktoring oldu, en fazla kaybettiren ise bankacılık sektörü oldu.

Küresel Piyasalarda Pozitif Hava Hakim

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine dair iyimserlik ve güçlü teknoloji firmalarının bilançolarıyla küresel piyasalarda pozitif bir seyir izleniyor. Analistler, yoğunlaşan bilanço sezonu nedeniyle hem iç hem de dış piyasalarda hisse ve sektör bazlı hareketlerin görülebileceğini belirtti.

Günün ilerleyen saatlerinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantı özeti, sektörel enflasyon beklentileri, haftalık para ve banka istatistikleri ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye değerlendirmesi takip edilecek.

Uluslararası alanda ise ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi yakından izlenecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.300 seviyelerinin destek, 9.550 ve 9.650 puanın direnç konumunda olduğu belirtildi.

Related Posts

17 ülkenin katıldığı gıda fuarı İstanbul’da başladı

Gıda ve içecek sektörünün en kapsamlı ihracat fuarı olan Türkmenistan-Türkiye Ticaret Fuarı ile F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri, Üretim Teknolojileri Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 2–5 Temmuz tarihleri arasında Federal Fuar ile …

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.

Türk inşaat devini 2 kişi iflas ettirdi. 4 bin daire ve dükkanı teslim edemedi. 6 yıl TMSF’de kalmıştı

Türkiye’nin bir dönem en büyük inşaat şirketlerinden Fi Yapı İnşaat AŞ, mahkeme kararıyla iflas etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, şirketten daire alan Suna Göksu ve Tuncay Zaptiye’nin iflas talebi kabul edildi. Fi Yapı …

İngiltere Merkez Bankası para politikasını yenileyecek

Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen 2025 ECB Merkez Bankacılığı Forumu kapsamındaki “Değişime uyum: Makroekonomik değişim ve politika yanıtları” başlıklı panelde konuşan Bailey, İngiltere’de son dönemde enflasyonda görülen yükselişin ağırlıklı …

İhracat talebinde artış sınırlı kaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi verilerine göre mayıs ayında aylık yüzde 0,3 artışla 100,3’e yükseldi.

Uzayan ekonomik krizin acı sonucu: Türkiye kontrollü fakirleşme operasyonuna maruz kalıyor!

Faiz ve kurlarla kısa vadeli avantajlar elde edilebileceğini ancak uzun vadede bunlarla da sonuç alınamayacağını vurgulayan Başaran şöyle konuştu: Bu durum insanları giderek fakirleştiriyor. Kontrollü bir fakirleştirme operasyonu gibi görünüyor …