Bilmeden yapıyoruz! Ağızdan nefes almak dişleri bitiriyor, küçükken büyütüyor

Diş Sağlığı İçin Zararlı Alışkanlıklar

Dişlerimiz, sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve bazı alışkanlıklar, ağız sağlığımızı ciddi şekilde etkileyebilir. İşte dikkat etmemiz gereken bazı zararlı alışkanlıklar:

1- Dişleri araç olarak kullanmak

Dişlerimizi paket açmak veya şişe kapaklarını çevirmek için kullanmak, dişlerde çentiklere, çatlaklara veya kırıklara yol açabilir. Dişleri alet olarak kullanırken dikkatli olmalı ve kazaları önlemek için gerekli özeni göstermeliyiz.

2- Ağızdan nefes almak

Ağızdan nefes almak, ağız sağlığımıza zarar verebilir. Yeterli tükürük olmadan ağızda oluşan asitler, mine aşınmasına, çürüklere ve diş eti iltihabına neden olabilir. Bu nedenle burundan düzenli nefes almaya özen göstermeliyiz.

3- Beyazlatıcı ürünler kullanmak

Evde kullanılan beyazlatma ürünleri, diş minesinin incelmesine, hassasiyete ve tahriş olmuş diş etlerine yol açabilir. Bu tür ürünleri kullanmadan önce mutlaka uzman görüşü almalı ve dikkatli olmalıyız.

4- Sık sık atıştırma yapmak

Sık sık atıştırmak, çürüklere, diş eti iltihabına ve mine aşınmasına neden olabilir. Özellikle şekerli veya karbonhidratlı atıştırmalıklar, ağızdaki bakterileri besleyerek diş sağlığını olumsuz etkileyebilir. Sağlıklı atıştırmalık seçenekleri tercih etmeliyiz.

5- Diş gıcırdatma

Gece diş gıcırdatmak, diş minesi üzerinde zararlı etkilere yol açabilir. Dişleri kısaltabilir, kırıklara neden olabilir ve çene eklemi ağrısına sebep olabilir. Bu nedenle diş gıcırdatma sorununu gidermek için uzman desteği almalıyız.

Related Posts

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.

Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.